Dagtocht Lauwersmeer

zaterdag 2 mei 2020 Van tot 17:30 uur
Lauwersmeer

Het Lauwersmeer is één van de Nationale Parken van Nederland. Gedurende het gehele jaar is het hier leuk rondzwerven met kans op mooie planten, leuke zoogdieren, veel vogels en in de goede jaargetijden ook libellen en vlinders. Na twee jaar afwezigheid hebben we voor 2020 weer een trip naar dit gebied ingepland. Een bijzondere trip!

Het bijzondere aan de excursie van 2020 is dat we worden ontvangen door boswachter Hans Gartner, tevens één van onze leden. Hans is werkzaam bij Staatsbosbeheer en verteld ons in de ochtend meer over het gebied. Tevens gaan we even met hem op pad. Een unieke kans natuurlijk!

In de middag vervolgen we onze eigen weg in dit prachtige gebied. Zeearenden broeden er, Grauwe Kiekendieven broeden er in de buurt, het gebied is een tussenstop voor vele steltlopers, meeuwen en sterns en Lepelaars zien we ze eigenlijk altijd wel.

Kortom, het belooft een gezellige en mooie dag te worden!

De kosten voor deze excursie bedragen €20,- per persoon. Leden van Natuurvereniging Wierhaven betalen €15,-. Deze kosten zijn inclusief brandstofkosten.
Aanmelden kan per e-mail bij educatie@wierhaven.nl.

21002289

Zeearend (Foto: Johan van der Vegt)