Najaarsweekend 2015

vrijdag 2 oktober 2015
't Westend, Vlieland

Zet hem alvast maar in de agenda, want hij is terug van weggeweest op de activiteitenkalender van 2015, het najaarsweekend! Van vrijdag 2 t/m zondag 4 oktober 2015 gaan Natuurvereniging Wierhaven en Vogelwerkgroep Den Helder gezamenlijk naar Vlieland!

Voor de mensen die het fenomeen niet kennen: een weekend lang (vrijdag t/m zondag) met elkaar naar één van de Waddeneilanden met één gezamenlijk doel: Optimaal genieten!

De één fietst lekker de hele dag het eiland rond, de ander bezoekt de lokale winkeltjes en terrasjes, maar de grootste club gaat voornamelijk voor de vogels. In het najaar worden de Waddeneilanden soms overspoeld met vele 1000-den lijsters, vinken en allerlei andere leuke soorten. Bij storm is de kans op het zien van zeevogels weer extra groot met de aangrenzende Noordzee.

We verblijven in 2015 in kampeerboerderij ’t Westend op een fantastische locatie aan de rand van het dorp, pal aan de Waddenkust. In eerdere jaren zijn we ook in deze boerderij geweest en komend jaar is er plaats voor 25 deelnemers.

De kosten voor de overnachting bedragen €40,- per persoon. Dit bedrag is inclusief toeristenbelasting en schoonmaak van de accommodatie. Een plekje reserveren kan als lid van één van bovengenoemde verenigingen per ommegaande door het overmaken van €40,- op NL43 RABO 0138.1719.98 t.n.v. WIERHAVEN onder vermelding van je naam en ‘Najaarsweekend 2015’.

Bijkomende kosten zijn minimaal: de boot ± €30,- en eventueel fietsenverhuur ± €25,-. Eten en drinken is op eigen rekening. Er is een keuken aanwezig.

In totaal beschikken we over 25 plaatsen. Leden van Natuurvereniging Wierhaven en van Vogelwerkgroep Den Helder kunnen zich tot 1 juni 2015 opgeven. Na 1 juni is het ook voor niet-leden mogelijk zich op te geven.

We hopen weer op voldoende deelname en kijken uit naar een succesvolle herintroductie van het najaarsweekend!