Weidevogelexcursie Wieringen

zondag 26 april 2020 Van tot 11:30 uur

Op zondag 26 april 2020 organiseert Natuurvereniging Wierhaven een weidevogelexcursie op Wieringen. Bevlogen excursieleider Wim Tijsen neemt je mee naar één van de weidevogelpareltjes van Noord-Holland, de Westerlanderkoog. In dit relatief vrij kleine gebied rammelt het van de Grutto's, Kieviten en Tureluurs. Na een koud voorjaar zijn de Kieviten laat begonnen. Met wat geluk lopen op deze dag de eerste jongen rond.


We verzamelen deze ochtend in de buurt van Westerland waar jullie in vogelvlucht wat meer over weidevogels te horen en zien krijgen. Lang gaan we natuurlijk niet binnen zitten, dus een kop koffie gaan we snel naar buiten op zoek naar Weidevogels!

Er zal iets verteld worden over het gebied, over de soorten die er voor komen en natuurlijk verwachten we zowel Kievit, Tureluur als Grutto te zien en te horen en komen jullie meer te weten over de verschillen tussen deze soorten en de verschillende eisen die ze stellen aan hun broedgebied.

Nieuwsgierig? Geef je dan nu op voor deze mooie excursie op zondagochtend 89 april aanstaande! Opgeven gaat per e-mail en meer informatie vind je hieronder.

Datum: zondag 26 april 2020
Aanvang: 09:00 uur
Locatie: Westerland, Wieringen (adres ontvang je bij aanmelding)
Duur: 2,5 uur (09:00-11:30 uur)
Excursieleider: Wim Tijsen

Aanmelden kan onder vermelding van naam en telefoonnummer per e-mail bij educatie@wierhaven.nl

Grutto

Grutto (Foto: Peter Boltjes)