Wierhaven kijkdag Schor Den Oever

zaterdag 18 augustus 2018 Van tot 16:00 uur

December 2017 werd hij geplaatst en in Januari van dit jaar werd hij officieel geopend; het Waddenbelevingspunt bij Den Oever.

In de Waddenhaven van Den Oever prijkt sinds begin dit jaar een heuse uitkijktoren op een fantastische locatie. Vanuit deze toren heeft men zicht op zowel het Schor van Den Oever, de Waddenhaven, de Bak en de Leidam (in de volksmond ook wel de banaan genoemd). In deze periode rookt het hier van de vogels, vlinders en vaak zeehonden. Natuurvereniging Wierhaven is deze dag aanwezig om jullie te laten zien wat er vanaf dit punt allemaal te zien is.

Rond 14:30 is het hoog water. De tijd dat de meeste vogels een droge plek opzoeken en vaak op relatief korte afstand te bewonderen zijn. Vanaf dit uitkijkpunt hebben we perfect zicht op tal van dit soort hoogwatervluchtplaatsen. 

Duizenden Rosse Grutto's, vele sterns en meeuwen, Goud- en Bontbekplevieren, maar ook zeehonden, en soms wel meer dan 10 vlindersoorten zijn rondom het Waddenbelevingspunt te zien. Op deze dag bevinden zich van 10u tot 16u leden van Natuurvereniging Wierhaven zich op dit unieke punt. Met verrekijkers en telescopen helpen we jullie nog meer van dit gebied te genieten.

Met de telescoop heb je nog beter zicht op de kolonie Lepelaars op de Leidam en kunnen we alles van dichtbij bekijken.

Aanmelden is voor deze dag niet nodig en er zijn ook geen kosten verbonden. Je kunt gewoon langs lopen en je herkent ons vanzelf! Tot zaterdag 18 augustus!

14791947

Het Schor van Den Oever (Foto: Johan van der Vegt)