Dagtocht Lauwersmeer

zaterdag 25 augustus 2018
Lauwersmeer

In augustus herbergt het Lauwersmeer vele vogelsoorten, maar daarnaast is het ook bijzonder rijk aan planten en zijn er ook tal van vlinders te zien. Genoeg redenen dus om mee te gaan op een lekker dagje naar één van de Nationale Parken van Nederland!

Het zal een dag worden waarin we met de auto een aantal gebieden gaan bezoeken. In deze gebieden zullen we al wandelend diverse vogelkijkpunten bezoeken zoals de Ezumakeeg, het Jaap Deensgat, de Vlinderbalg en Achter de Zwarten. Uiteraard hoort een bezoek aan de haven ook bij een dagtochtje Lauwersoog.

In deze tijd van het jaar bevinden zich vele bijzondere soorten in en rondom het Lauwersmeer, zoals de Zeearend, de Grauwe Kiekendief, Reuzensterns, Casarca's en misschien nog heel veel steltlopers in allerlei soorten en maten.

Lijkt het je leuk deze dag mee te gaan naar één van de mooiste waterrijke gebieden van Nederland? Geef je dan op bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer en of je de beschikking hebt over een auto. 

De kosten voor de excursie bedragen €2,50. Leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen tot 18 jaar kunnen gratis deelnemen. Daarnaast worden in overleg brandstofkosten onderling gedeeld.