Wierhaven Big Day 2019

zaterdag 11 mei 2019 Van tot 23:59 uur
Werkgebied Natuurvereniging Wierhaven

Al vele jaren vindt in de eerste helft van mei een regionale Big Day plaats. Een Big Day is niets anders dan proberen zoveel mogelijk soorten vogels op één dag waar te nemen. Uiteraard zijn daar wel enkele regels aan verbonden. De afgelopen jaren deden altijd 2-3 teams van 2 personen mee en meestal komt de teller tussen de 120 en 130 soorten terecht. Een enkele maal lukt het de 130 te passeren, maar in een echt topjaar moet 140 zeker mogelijk zijn!

Ook dit jaar gaan we weer voor een Big Day. Deze staat dit jaar gepland op zaterdag 11 mei 2019. Ieder team mag zijn eigen dag indelen. Start je vroeg of laat? Begin je in het bos of aan het wad? Ga je voor wat uilen of gok je toch op wat rallen? Fietsen, lopen of met de auto? De dag bestaat uit keuzes, heel veel keuzes.

Het leuke van zo'n dag zijn zeker de gezelligheid, de spanning, het enthousiast, het fanatisme en toch ook zeker de vogels. Vrijwel jaarlijks vinden we door het uitgebreid turen in alle groepjes enkele leuke soorten. Wat te denken van Roodhalsganzen, Bladkoning, Kleinst Waterhoen, Visarenden, Porseleinhoen, Roodkeelpieper, Grauwe Franjepoten en Breedbekstrandlopers? Allemaal soorten van de laatste jaren.

Ga jij de uitdaging aan?

Voor meer informatie of aanmelding van een individu of team kun je je aanmelden bij educatie@wierhaven.nl