3 juni a.s. Dagtocht Fochteloërveen

Op zaterdag 3 juni 2017 gaan we als Natuurvereniginng Wierhaven voor de tweede maal richting het Fochteloërveen. Dit unieke gebied op de grens van Friesland en Drenthe ligt op zo'n uur rijden en we gaan er dan ook een volle dag benutten!

Het gebied kent een enorme rijkdom aan vogels, planten, reptielen en insecten. Wat te denken van diverse broedparen Kraanvogels en Raven, Adders en vele zeldzame soorten vlinders en libellen. Daarnaast is het gebied te overzien vanuit één van de mooiste kijktorens die onze natuurgebieden in Nederland rijk zijn. 

Tijdens de dagtocht zullen we een wandeling richting deze toren maken en tevens een wandeling maken over de heide. Ook brengen we bij voldoende tijd een bezoek aan de vloeivelden bij Oranje, ook wel bekend onder de naam Diependal. Één van de weinige plaatsen waar in Nederland de Roodhalsfuut broedt!

We zullen om zaterdag 3 juni rond 07:00 vertrekken vanuit Wieringerwerf en verwachten daar rond 18:00 weer terug te zijn. Uiteraard zullen we zoveel mogelijk proberen te carpoolen. 

Informatie:
Kosten: €2,- (deelname voor leden is gratis)
Locatie: Verzamellocatie wordt bij aanmelding bekend gemaakt
Aanvang: Zaterdag 3 juni om 07:00 uur
Excursieleider: Bert Winters
Aanmelden: Per e-mail bij educatie AT wierhaven . nl 

6 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven