8e Noord-Hollandse Natuurdag

Biodiversiteit centraal op 8ste Noord-Hollandse Natuurdag

De 8ste Noord-Hollandse Natuurdag op zaterdag 22 november is er voor alle liefhebbers van de Noord-Hollandse natuur. Het belooft een feestelijke dag te worden met de presentatie van twee prachtige nieuwe Noord-Hollandse atlassen, die van de flora en van de zoogdieren. Er zijn veel interessante lezingen bijvoorbeeld over de snelle veranderingen van de verspreiding van zoogdieren in Noord-Holland en nieuwe ontdekkingen die beschreven staan in de Noord-Hollandse flora-atlas. Ook het dierenleven in de stad krijgt aandacht. Het IJsselmeer en de Noordzee komen aan bod met lezingen over visdieven en zwarte zee-eenden. Tot slot worden er beelden getoond die zijn gemaakt met verborgen filmcamera’s in de natuur. Van grappige huisspitsmuizen tot boommarters in het duin.

Nadere informatie
In de wandelgangen presenteren bedrijven en natuurorganisaties zich. Neem contant geld mee, want pinnen is er niet mogelijk. Er zijn drankjes en broodjes te koop. De toegang is gratis en de dag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het pand van Aristo Amsterdam staat tegenover Station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf dit station is het 2 minuten lopen. Het navigatieadres is Tempelhofstraat 2, 1043 EC, Amsterdam. Kijk voor het hele programma: www.landschapnoordholland.nl/natuurdag.

Organisatie
De POFF (Provinciale Organisaties Flora en Fauna) en Landschap Noord-Holland organiseren de dag, de Nationale Postcode Loterij en de Provincie Noord-Holland maken het financieel mogelijk.

 

  

unnamed
6 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven