Afvalbakken geplaatst langs Wieringer Waddenkust

(www.rtvnh.nl)

OOSTERLAND Ze heeft er flink voor moeten knokken, maar dankzij Coby van Dalen wordt de Waddendijk een stuk schoner. Er staan nu twee containers waar iedereen zijn eigen rommel en die van een ander in kan gooien.

Het was Coby een doorn in het oog al die troep langs de Waddendijk. "Daar erger ik me zo aan", zegt ze. Door wind en zee landt er enorm veel troep bij de dijk. Van touw, netten, blikjes tot complete plastic pijpen, het houdt niet op. Coby was er klaar mee en kwam in actie.

Proef
Ze werd geïnspireerd door het project 'doe mee en verlos de zee'. Dat zag ze op Goeree-Overflakkee: "Daar stonden grote bakken waar je de rotzooi in kwijt kon."

Coby ging daarna aan de gang in Hollands Kroon. Ze activeerde de politiek en na flink knokken was het dan eindelijk zover: vandaag werden er bij wijze van proef twee grote containers in gebruik genomen.

Schonere wereld
Coby is er enorm trots op, dankzij haar is de wereld een beetje schoner. "En daar doen we het toch voor! We moeten een beetje zuinig zijn op ons (aard)bolletje!"

Ze hoopt binnenkort schoonmaakacties te kunnen organiseren en de scholen te betrekken bij het schoonhouden van de dijk.

Natuurvereniging Wierhaven
Ook wij waren vandaag aanwezig bij de plaatsing van de afvalbakken langs het Wieringerwad. Een belangrijke stap in het schoon houden van onze natuur!

6 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven