Een dag naar het Fochteloërveen

Op zaterdag 16 juli 2016 gaan we als Natuurvereniginng Wierhaven voor het eerst richting het Fochteloërveen. Dit unieke gebied op de grens van Friesland en Drenthe ligt op zo'n uur rijden en we gaan er dan ook een volle dag benutten!

Het gebied kent een enorme rijkdom aan vogels, planten, reptielen en insecten. Wat te denken van diverse broedparen Kraanvogels en Raven, Adders en vele zeldzame soorten vlinders en libellen. Daarnaast is het gebied te overzien vanuit één van de mooiste kijktorens die onze natuurgebieden in Nederland rijk zijn. 


Tijdens de dagtocht zullen we een wandeling richting deze toren maken en tevens een wandeling maken over de heide. Ook brengen we bij voldoende tijd een bezoek aan de vloeivelden bij Oranje, ook wel bekend onder de naam Diependal. Één van de weinige plaatsen waar in Nederland de Roodhalsfuut broedt!

We zullen om zaterdag 16 juli rond 07:00 vertrekken vanuit Wieringerwerf en verwachten daar rond 18:00 weer terug te zijn. Uiteraard zullen we zoveel mogelijk proberen te carpoolen. Deelname is gratis voor leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen tot 18. Overige deelnemers betalen €2,50 per persoon.

Geïnteresseerd? Meld je snel aan bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer en of je beschikt over een auto.

Fochterloo
6 jaren geleden door: Bob