Excursie vogels ringen

Misschien heeft u het wel eens gezien, een vogel met een ring om zijn of haar poot. Heeft u zich altijd al eens afgevraagd hoe dat werkt en waarom dat gebeurd?

Ooit een Pimpelmees in zijn felle ogen kunnen kijken of gezien hoe mooi de grijze Heggenmus van dichtbij eigenlijk kan zijn? Heb je er daarnaast ooit bij stilgestaan dat een Blauwborst jaarlijks in de winter in Afrika zit en ieder voorjaar in dezelfde rietstengel terugkeert op Wieringen!? Tijdens de zondagochtendexcursie ‘Vogels ringen voor onderzoek’ heb je de mogelijkheid om vogels van heel dichtbij te bekijken en meer van dit soort interessante feitjes te weten te komen!

Al vele tientallen jaren worden wereldwijd vele vogels voorzien van een aluminium ring. Zo’n ring bevat een unieke code waarmee een vogel individueel te herkennen is. Hiermee kunnen interessante gegevens worden verzameld, zoals voorkomen, toe- of afname, trekgedrag en plaats trouwheid. Tijdens deze excursie nabij Gemaal Leemans in het Robbenoordbos heeft u de kans om eens mee te lopen met één van de vaste ringers en meer interessante feitjes te weten te komen en vogels rustig van dichtbij te kunnen bekijken.

Deelname aan de excursie kan door het sturen van een e-mail aan educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer. Deelname is gratis. Aanvang: Zondag 20 september om 08:00 bij Gemaal Leemans, Noorderdijkweg 26 te Wieringerwerf.

6 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven