KNNV organiseert vogelcursus wintervogels

Enkhuizen - Op woensdag 5 november start een vogelcursus trekvogels en wintergasten in MEC De Witte Schuur in Enkhuizen. De cursus omvat 5 lesavonden en 3 excursies en is bestemd voor iedereen die meer over (het herkennen van) vogels wil weten. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met de KNNV afd. Hoorn en de lessen en excursies worden gegeven door professionele docenten en deskundige vogelaars. In deze periode gaat het om de vogels die in Nederland overwinteren, maar ook de trekvogels.

De geografische plaats van Nederland, aan de westelijke rand van het Europese continent, is een belangrijke passage voor doortrekkende vogels. De waterrijke gebieden, meren en rivieren zijn uitstekende trekpleisters om even uit te rusten, op te vetten en weer te vertrekken. Echter voor sommige soorten, vooral watervogels, is Nederland het overwinteringsgebied bij uitstek. Hieraan wordt in de lessen aandacht besteed.

De lessen zijn op woensdagavond; 5, 12, 19, 26, november en 3 december van 19.30 - 21.30 uur en de drie excursies zijn op zaterdagochtend 8, 22 en 29 november. De lesavonden worden gehouden in MEC De Witte schuur, Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. Deelname aan deze cursus kost €65. Jongeren tot 18 jaar, studenten en leden van de KNNV afd. Hoorn betalen €50,=. De kosten zijn inclusief lesmaterialen. Uitgebreider informatie vindt u op onze website: www.mec-dewitteschuur.nl of middels e-mail info@mec-dewitteschuur.nl of telefoon 0228-320310.

Mocht u lid zijn van Natuurvereniging Wierhaven en geïnteresseerd zijn, meldt u zich dan via secretaris@wierhaven.nl. Leden van Natuurvereniging Wierhaven kunnen mogelijk korting krijgen op cursusdeelname.

20140910 KNNV2
6 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven