Komende zaterdag mee op Excursie?

In 2018 bezochten we voor het eerst het Zuidlaardermeer gebied. Het zou een zeer geslaagde excursie worden met soorten als Zeearend, Witwangstern, Witvleugelstern, Steltkluut, Grauwe Klauwier en veel ander moois. Dit vrij recente ontwikkelde gebied is een walhalla voor moerasvogels en na de enthousiaste reacties van vorig jaar gaan we in 2019 opnieuw!

Op deze dag maken we eerst een stop bij de Gasterse Duinen. Op dit kleinschalige heideterrein broeden tal van bosvogels, waaronder de Groene Specht, Zwarte Specht en Grauwe Klauwier. We maken er een korte wandeling. Bij zonnig weer maken we zelfs kans op een Adder!

Vervolgens gaan we op naar het Zuidlaardermeer. Vanaf diverse uitkijkpunten hebben we zicht op open water, moerassen en rietvelden. We gaan op zoek naar Witwangsterns en zullen soorten als Geoorde Fuut en misschien wel Roerdomp tegen komen. Met wat geluk vliegt één van de Zeearenden over die in dit gebied in 2017 voor het eerst een jong wist groot te brengen.

Bij mooi weer vliegen in dit gebied ook vele libellen en dagvlinders rond. We hopen dan ook op een mooie soortenlijst deze dag.

We vertrekken vroeg in de morgen (tussen 7 en 8) en zijn einde middag weer terug. We rijden uiteraard zoveel mogelijk met elkaar mee. Aanmelden kan per e-mail bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van je naam.

KLauwier
4 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven