Nachtvlinderexcursie opnieuw succesvol!

Gisteravond, zaterdagavond 6 september stond de 2e nachtvlinderexcursie voor 2014 op het programma. Na de eerste excursie tijdens de Nacht van de Nachtvlinder, gaat 2014 de boeken in als het eerste jaar met daarin 2 nachtvlinderexcursies. Maar hoe vind je deze beestjes, waarvan er vele 100-den voorkomen in Nederland?

20140907 Nachtvlinderen

Dit doen we met een speciale vlinderlamp in combinatie met een wit laken. Vanaf 20:15 stonden we gereed op Natuurcamping Wieringerrand van Staatsbosbeheer, waar we altijd gebruik mogen maken van de elektriciteit in het toiletgebouw. In totaal kwamen zo'n 7 personen af op de excursie, wat werd aangevuld met enkele bezoekers van de camping die nieuwsgierig waren geworden naar de lichtbundel.

In totaal wisten we zeker 28 soorten op naam te brengen, waar en op basis van foto's in een later stadium misschien nog een aantal aan toegevoegd kunnen worden. In het oog springen soorten qua uiterlijk waren de gele Hagendoornvlinder en Essengouduil, de opvallende Braamvlinder en de altijd mooie Lieveling. Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij iedereen om 00:30 tevreden richting huis ging.

Naast de excursies kijken we vaker nachtvlinders op diverse plekken in ons werkgebied. Ook een keer mee? Meld je dan via het contactformulier op de site.

 

 

20140907 Lieveling
6 jaren geleden door: Bob