Nachtzwaluwen in de Schoorlse duinen

Een nachtzwaluw is een mysterieuze vogel die je niet gauw te zien of horen krijgt. Tenzij je er bewust op uit gaat en weet waar je moet zijn. Die kans is er nu, want op 21 mei wil Dook Vlugt ons meenemen naar een gebied in de Schoorlse duinen waarvan hij weet dat daar nachtzwaluwen broeden. Het zijn vogels die je overdag niet te zien krijgt. Door hun schutkleur vallen ze volkomen weg tegen een boomstam of op de grond tussen bladeren. In de schemering komen ze tevoorschijn om op zoek te gaan naar insecten en kun je hun zang horen. Die zang klinkt als een soort luide ratel.

Misschien zien we ze zelfs wel hun acrobatische toeren uithalen tegen de avondhemel.

Voor deze excursie moet je wel een fiets meenemen, want het is te ver om te lopen. Als dat niet lukt, kan er ook een fiets gehuurd worden. De prijs van een gewone fiets is €12,00 en van een E-bike €27,00. De verhuurder wil graag 14 dagen van tevoren weten hoeveel fietsen hij moet reserveren. Dat betekent, dat als je met deze excursie meewilt en je wilt een fiets huren, je dat vóór 7 mei moet opgeven bij educatie@wierhaven.nl

Als je meewilt en je neemt je eigen fiets mee, dan graag opgeven vóór donderdag 19 mei.
Dook bepaalt of de excursie doorgaat, want bij veel wind of regen, vliegen de nachtzwaluwen niet. Je krijgt de avond van tevoren een mail of de excursie doorgaat en waar de verzamelplek is. De vertrektijd zal rond een uur of negen ’s avonds zijn.
Laurens van der Vaart gaat vanuit Wierhaven mee als begeleider, maar Dook leidt de excursie.
Heb je nog vragen, dan kun je die stellen via hetzelfde e-mailadres of telefonisch via 06-20748136
Voor leden is de excursie gratis, voor niet-leden €2,00.
Maximaal 15 deelnemers.

Nachtzwaluw (bron: https://watgaanwedoen.nl/)
2 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven