Nachtegalenwandeling

De Nachtegaal….. de meeste mensen weten wel van het bestaan van deze vogel. Maar niet iedereen heeft hem wel eens horen zingen, laat staan dat iedereen weet dat hij hier in de buurt, op een paar plekken in het Robbenoordbos, elk jaar zijn nest bouwt. De Nachtegaal staat op de Rode Lijst van Nederlandse broedvogels als kwetsbaar, dus wij mogen ons bijzonder gelukkig prijzen, dat hij hier in de omgeving nog wel te horen is. Vooral horen, want zien doe je deze vogel niet zo makkelijk. Maar als je er eenmaal een gehoord hebt, vergeet je dat niet gauw meer. Een nachtegaal  is niet veel groter dan een huismus, maar wat een geluid produceert hij en wat een uitgebreid repertoire!

Voor wie ook wel eens een nachtegaal wil horen, organiseert natuurvereniging Wierhaven op vrijdag 5 mei 2023 een avondwandeling door het Robbenoordbos. En Otto de Vries, de excursieleider, weet ongetwijfeld te herkennen wat we nog meer tegenkomen in het bos.

We starten om 20.00 uur bij de ingang van het Robbenoordbos op de kruising Hippolytushoeverweg en Den Oeverseweg bij Slootdorp. Rond 21:30 verwachten we weer terug te zijn op deze locatie.
De kosten voor de excursie bedragen €2,00.
Deelname voor leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen tot 18 is gratis.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met donderdag 4 mei per e-mail aanmelden bij educatie@wierhaven.nl, onder vermelding van naam en telefoonnummer.

Foto: Nachtegaal door Peter Boltjes.

nachtegaal PB
1 jaar geleden door: natuurvereniging Wierhaven
Slootdorp