Handjes uit de mouwen deel 1: Een nieuwe schutting in aanbouw!

Gisteren, maandag 19 oktober 2015, zijn enkele leden van Natuurvereniging Wierhaven gestart met de bouw van een nieuwe schutting rondom de kijktoren in de Dijkgatsweide. De afgelopen jaren stonden hier rietschermen langs het wandelpad, maar door weer en wind waren deze redelijk vergaan.

Dankzij de inzet van Laurens van der Vaart en de sponsoring van onder andere Agriport staat hier straks een prachtige schutting welke de kans biedt om onopvallend richting de kijktoren te wandelen. Tevens zullen aan de oostzijde enkele kijkgaten worden gerealiseerd, zodat men ook vanaf de grond zicht heeft op de slenk.

Natuurbeheerders en natuurverenigingen zijn in het najaar vaak actief met allerlei werkzaamheden. Natuurvereniging Wierhaven heeft de afgelopen jaren afentoe ook een dergelijke dag georganiseerd en dit is de eerste echte klus-activiteit voor 2015. Binnenkort staat ook de Oeverzwaluwwand van de Zuiderhaven op het programma.

De rest van de schutting zal in het vervolg van de week worden afgerond en uiteraard kunnen jullie hier aan het einde van de week enkele foto's van het resultaat verwachten. Een geweldig initiatief!

Toren
6 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven