Op excursie naar IJmuiden

Komende zaterdag 30 januari 2016 gaan we op excursie naar de zuidpier van IJmuiden. De zuidpier van IJmuiden is in de winter een hotspot voor het zien van soorten als Paarse Strandlopers, Zeehonden, Roodkeelduikers, vele meeuwen en met enige regelmaat Kuifaalscholvers.

Over de lange pier die de Noordzee inloopt kun je gemakkelijk wandelen. Langs de rand liggen grote rotsblokken welke vele soorten gebruiken om te rusten of te foerageren. Op zee zitten vaak duikers die je zodoende van relatief kleine afstand kunt bekijken. Tevens ligt aan het begin van de Zuidpier het Kennemermeer. In dit duingebied komen zangvogels en roofvogels voor en het strand is vaak goed voor meeuwen en steltlopers.

De laatste dagen zit er zelfs een prachtige IJsduiker bij IJmuiden, dus hopelijk blijft deze nog een paar dagen hangen en kunnen we deze aan onze excursielijst toevoegen!

Lijkt het je leuk om ook mee te gaan? We vertrekken om 08:00 vanuit Middenmeer en zijn daar aan het einde van de middag weer terug. Uiteraard carpoolen we en de brandstofkosten zullen gedeeld worden. Wil jij mee maar kun je niet naar Middenmeer komen? Schroom dan niet je evengoed contact op te nemen om de mogelijkheden te bekijken.

Deelname is voor leden van Natuurvereniging Wierhaven gratis. Overige deelnemers betalen €2,- per persoon. Aanmelden kan onder vermelding van je naam en telefoonnummer bij educatie@wierhaven.nl

1009942 1460027270887895 1733534980 n
6 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven