Zondag 28 april Wieringse Weidevogelexcursie

Op zondag 28 april organiseert Natuurvereniging Wierhaven een weidevogelexcursie op Wieringen. Bevlogen excursieleider Wim Tijsen neemt je mee naar één van de weidevogelpareltjes van Noord-Holland, de Westerlanderkoog. In dit relatief kleine gebied rammelt het van de Grutto's, Kieviten en Tureluurs. Afgelopen periode volop in het nieuws dat onder andere jonge Kieviten veel last hebben van de droogte. Deze dag gaan jullie er alles over horen.

We verzamelen deze ochtend in het Dorpshuis van Westerland waar jullie onder het genot van een kopje koffie in vogelvlucht wat meer over weidevogels te horen en zien krijgen. Lang gaan we natuurlijk niet binnen zitten, dus na de koffie gaan we snel naar buiten en wandelen we een rondje om de Westerlanderkoog heen. 

Er zal iets verteld worden over het gebied, over de soorten die er voor komen en natuurlijk verwachten we zowel Kievit, Tureluur als Grutto te zien en te horen en komen jullie meer te weten over de verschillen tussen deze soorten en de verschillende eisen die ze stellen aan hun broedgebied.

Nieuwsgierig? Geef je dan nu op voor deze mooie excursie op zondagochtend 28 april aanstaande! Opgeven gaat per e-mail bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer. Aanvang: 09:00 uur; Duur 2 uur; Kosten: €2,50 (gratis voor leden van Natuurvereniging Wierhaven).

Grutto Johanvandervegt
5 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven