Kom naar Euro Bird Watch komend weekend!

Komend weekend, zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober, staan volop in het teken van de vogeltrek. Met excursies op beide dagen biedt Natuurvereniging Wierhaven ook jou de kans de vogeltrek eens van dichterbij te beleven!

Op zaterdag 6 oktober vindt de jaarlijks Euro Bird Watch plaats. Een dag waarop op vele honderden telpunten in heel Europa naar trekvogels wordt gekeken. Ook Den Oever is onderdeel van deze dag en vanaf ons vaste telpunt nabij de Stevinssluizen vertellen we je graag meer over dit bijzondere fenomeen. Vogeltrek is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. We hopen op vele duizenden exemplaren die passeren op hun route naar het zuiden. Aan kennis, informatie, gezelligheid en bij helder weer een fantastische zonsopkomst in ieder geval geen gebrek!

Op zondag 7 oktober staat een andere bijzondere excursie op het programma. Een vogelringer geeft jullie graag een kijkje in een al jaren oud ringonderzoek. Er worden interessante weetjes verteld en iedereen heeft de kans om vogels eens van heel dichtbij te bekijken. Dankzij dit wereldwijde onderzoek weten we al heel veel meer van trekvogels en hun gedrag. Sommige soorten keren al vele jaren terug op exact dezelfde plek nadat ze een retourtje Afrika achter de rug hebben. Zo klein als sommige soorten zijn, zo indrukwekkend zijn hun prestaties. Met wat geluk tref je de vangst van een bijzondere soort, zoals een IJsvogel, Grote Bonte Specht of Appelvink. Ook leuk voor kinderen!

Opgeven voor één of beide excursies kan per e-mail bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteiten. Op zaterdag is de aanvang 07:15 uur en op zondag 08:30 uur. Men kan eventueel op een ander afgesproken tijdstip op eigen gelegenheid aanhaken.

Foto: Spreeuwen (Otto de Vries)

5 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven