Wadvogelexcursie Den Oever

Zaterdag, 23 juli, maken we een wandeling langs het Oeverse Schor (van 15:00 tot 17:00).

De Waddenzee en de trek van steltlopers, ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Vanaf juli keren de eerste steltlopers terug uit het hoge noorden en passeren de Nederlandse Waddenzee op weg naar hun overwinteringsgebieden in Afrika of ZW-Europa. Tijdens de maandelijkse wadvogeltelling zaterdag j.l. zagen we al de eerste IJslandse-, en Rosse Grutto’s, Kanoeten, Bonte Strandlopers en Goud- en Zilverplevieren. Die zijn nu nog in hun broedkleed en goed te herkennen. Tijdens de wandeling lopen we langs de waddenkust bij Den Oever en zullen met behulp van telescopen zoveel mogelijk soorten steltlopers de revue laten passeren. We vertellen het een en ander over de wadvogeltellingen die maandelijks op Wieringen door vier telploegen worden uitgevoerd. We leggen uit hoe we dat doen. Want hoe tel je nu grote groepen (wad)vogels? Dit is ook de tijd dat er veel sterns en visdieven zich op en rond het Schor verzamelen. En wie weet zien we deze bijzondere scholekster wel, die al een tijdje langs de Wieringer kust rondscharrelt… of een zeldzaamheid zoals de Grote Franjepoot, een dwaalgast uit Noord-Amerika/Canada die er af en toe gesignaleerd wordt.

Zin in een lekkere wandeling langs het wad of altijd al moeite gehad met de herkenning en het tellen van de vele soorten steltlopers? Dan is dit de ideale excursie voor jou!

Kosten: Leden: Gratis; Niet-Leden: €2,- 
Verzamellocatie: Het Peilschaalhuisje in de historische hoek van de Havenkade 1, Den Oever

Geïnteresseerd? Meld je dan EERST aan bij educatie@wierhaven.nl, onder vermelding van je naam en telefoonnummer en het aantal personen. Maximaal kunnen er 15 mensen mee.

Schor Den Oever (Foto: Otto de Vries)

Schor Den Oever Otto de Vries
2 jaren geleden door: natuurvereniging Wierhaven