Herinneringsbankje

Misschien heb je de afgelopen maanden er dankbaar gebruik van gemaakt. Nieuwe bankjes in het bos, gemaakt van hout uit ons eigen bos. Dit voorjaar heeft de vrijwilligersgroep daar hard aan gewerkt.

De eiken stammen werden door een houtzagerij tot planken gezaagd en vervolgens werden ze door de vrijwilligers op maat gezaagd, geschuurd en geschaafd waar dat nodig was, in de olie gezet en uiteindelijk als bankjes in het bos geplaatst.

Timmerman in het bos

Een van de vrijwilligers die hieraan meewerkte was Theo Neuvel. Als oud timmerman en houtbewerker was dit een klus die hem op het lijf geschreven was. Kort nadat de bankjes klaar waren bleek dat hij ongeneselijk ziek was. Aan het begin van de zomer overleed Theo.

We zijn dankbaar voor Theo zijn bijdrage de afgelopen jaren als vrijwilliger van Staatsbosbeheer. Hij genoot zichtbaar van zijn laatste project en als dank en herinnering hebben we een bankje aan hem opgedragen. Deze week plaatsten de vrijwilligers, waaronder zijn broer Joop, het herinneringsplaatje op een van de door hem gemaakte bankjes. Een bijzonder moment.

Boswachter Mikal

Bankje Theo 640x350
2 jaren geleden door: natuurvereniging Wierhaven