Optimale voorbereiding voor Tuinvogeltelling 2018

In het weekend van 27-28 januari vindt weer de jaarlijkse Tuinvogeltelling plaats. Deze door Vogelbescherming Nederland georganiseerde telling is jaarlijks weer een populaire telling waar vele tienduizenden mensen aan meedoen. Natuurvereniging Wierhaven biedt je een avond aan om je optimaal voor te bereiden op deze telling!

 

Is het nou de Pimpelmees of de Koolmees? En wat is het verschil tussen de Heggenmus en de Huismus? Het zijn soorten die de meeste mensen wel in de tuin kunnen verwachten, maar het herkennen ervan is niet altijd even makkelijk. Toch zijn er een hoop eenvoudige manieren om ze wel te herkennen. Sommige soorten op basis van hun gedrag, anderen op basis van hun uiterlijk en soms zelfs op basis van geluid. 

Om je een optimale voorbereiding te geven op deze telling biedt Natuurvereniging Wierhaven je een tuinvogel opfrisavond aan op donderdag 25 januari 2018. Tijdens deze avond behandelen we de in onze regio voorkomende tuinvogels en geven we handige herkenningstips. Met elkaar proberen we de soorten te onderscheiden en we vertellen wat leuke verhalen over sommige soorten. Het resultaat van deze avond is dat je tijdens de tuinvogeltelling nog meer soorten kunt onderscheiden!

Aan het einde van de avond krijgen alle deelnemers een geplastificeerde herkenningskaart mee naar huis, welke ze zal helpen bij het leren herkennen van de soorten.

Deelnemen?
Aanmelden kan per e-mail bij educatie@wierhaven.nl.
De kosten bedragen €5,- per persoon. Leden van Natuurvereniging Wierhaven betalen €2,-.
Consumpties kunnen worden afgenomen voor €2,- per consumptie.

Roodborst
6 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven