SOVON op Halfuurtjesavond September

Na avonden in februari en juni staat in september de derde halfuurtjesavond van Natuurvereniging Wierhaven op het programma. Na succesvolle avonden met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier over de ontwikkelingen rondom het Robbenoordbos, de gecombineerde ledenvergadering gevolgd door een lezing over IJsland in juni komt volgende maand namens SOVON Albert de Jong langs om ons iets te vertellen over het jaar van de Wulp en het project 'LiveAtlas'.

2019 werd uitgeroepen tot het Jaar van de Wulp. Deze grote steltloper neemt snel in aantal af in ons land. Zijn bekende, jodelende roep hoor je steeds minder. Waardoor komt dat en wat kunnen we doen om deze vogel van de Rode Lijst te helpen? Op 17 september vertelt Albert de Jong van Sovon Vogelonderzoek Nederland hier meer over. Tijdens de lezing hoor je meer over de leefwijze van de Wulp, de oorzaken van de afname en de plekken waar je deze fraaie vogel in ons werkgebied kunt tegenkomen.

Het tweede deel van de avond bestaat uit een nieuw project van Sovon: de LiveAtlas. Iedere vogelaar kan helpen om de vogelbevolking van ons land goed in kaart te brengen. Dat gebeurt sinds kort ook via eenvoudige tellingen voor LiveAtlas, een project waarbij iedere vogelwandeling waardevol wordt.

Iedereen is van harte welkom op deze avond, de entree is gratis. Koffie en Thee zijn verkrijgbaar tegen een vergoeding.

Aanvang: dinsdag 17 september om 19:55 (20:00-22:00 uur)
Locatie: Zorgboerderij Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24b, 1771 MJ, Wieringerwerf

Tot 17 september!

Foto: Wulpen door Otto de Vries

Wulp
5 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven