Vanaf nu ongezien naar de kijktoren!

Zoals jullie al eerder konden lezen werd afgelopen maandag een begin gemaakt met de bouw van een schutting langs het wandelpad richting de kijktoren in de Dijkgatshoeve. Deze kijktoren, welke in beheer is bij Staatsbosbeheer wordt veelvuldig bezocht door ondere andere vele leden van Natuurvereniging Wierhaven.

De afgelopen jaren stonden langs het wandelpad de nodige rieten schermen waardoor je ongezien richting de toren kon lopen. Echter waren deze schermen dusdanig verwaaid dat Laurens van der Vaart het initiatief heeft genomen om de mogelijkheden voor een gloednieuwe schutting in kaart te brengen.

Uiteindelijk is de volledige schutting gefinancierd van het bedrijfsleven, waarvoor we Agriport erg dankbaar zijn. Vervolgens zijn enkele handige leden van Natuurvereniging Wierhaven ingeschakeld om de schutting te plaatsen. Na 3 dagen hard werken was dat afgelopen woensdagmiddag helemaal afgerond en staat er een schutting van zo'n 20 meter lang met aan de oost- en zuidzijde een kijkgat om vanaf de grond een kijk op het gebied te nemen, maar uiteraard met als hoofddoel om ongezien de kijktoren te beklimmen.

Via deze weg willen we Laurens van der Vaart bedanken voor zijn inzet. Daarnaast worden Johan, Joop, Otto en Theo bedankt voor hun inzet bij de plaatsing van de schutting.

Natuurvereniging Wierhaven zal zorgen dat er een mooi bordje op de schutting komt met daarop de sponsor en uiteraard ons eigen logo. Een fantastisch resultaat!

(foto's Laurens van der Vaart)schutting 6schutting 7

schutting 5
6 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven