Voederplanken kunnen de boom in

Vanmiddag om 14.00 uur stonden ondanks het drukke sinterklaasweekend een vijftal kinderen te trappelen om hun eigen voederplank te maken. Dit evenement, welke voor het 2e jaar op rij werd georganiseerd door Natuurvereniging Wierhaven werd weer zeer enthousiast ontvangen.

Tijdens de timmersessie waren diverse voederplanken beschikbaar welke de kinderen zelf in elkaar konden schroeven. Dit alles uiteraard onder het genot van een glaasje limonade en onder de leiding van enkele leden van onze vereniging.

Natuurlijk komen ook de soorten aan bod die je op je eigen voederplank kunt verwachten. Zou de Pimpelmees, Koolmees, Turkse Tortel, Kauw, Vink of toch de Huismus als eerste op je eigen voederplank landen? Om daar achter te komen gingen alle deelnemers uiteindelijk ook naar huis met een prachtige geplastificeerde tuinvogel herkenningskaart!

Rond 16:00 verlieten 5 trotse kinderen met hun zelfgemaakte voederplank én vogelherkenningskaart ons tijdelijke 'timmerverblijf' in de zorgboerderij Dijkgatshoeve en daarmee komt een einde aan een hele lijst activiteiten in 2015. Om dat alles nog eens rustig terug te kijken bieden we nog één avond aan, namelijk de inmiddels fameuze Oliebollenavond inclusief het vorig jaar zo positief ontvangen jaaroverzicht!

De kinderen kunnen de winter in en wij gaan op naar 2016!

IMG 20151115 WA0004
6 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven