Vogelcursus voor beginners van start op 19 maart

Waar je ook heen gaat, overal in Nederland kom je ze tegen: Vogels. Maar welke soorten komen hier nou eigenlijk allemaal voor en wat hoor je zoal zingen tijdens je blokje om met de hond of je fietstocht door het bos? Deze en vele andere vragen worden dit voorjaar weer behandeld tijdens de ‘Vogelcursus voor beginners’, georganiseerd door Natuurvereniging Wierhaven.

Tijdens deze leuke interactieve cursus gaan we 4 (donderdag-)avonden met elkaar de verschillende kenmerken van de veel voorkomende soorten in Nederland doornemen. Naast uiterlijke kenmerken zal ook de zang en gedrag van iedere soort aan bod komen. Maar om het echt te leren gaan we ook een drietal zaterdagochtenden met elkaar naar buiten en proberen de soorten waar te nemen!

De cursus is opgedeeld in 4 onderdelen, te weten: Tuinvogels, Rietlanden en zoetwater, Bos en polder en als laatste het zoute wad welke ook een belangrijk onderdeel uitmaakt van onze regio. 

De avonden (19:30 uur – 21:30 uur) vinden plaats op 19 maart, 26 maart, 9 april en 23 april op Zorgboerderij Dijkgatshoeve te Wieringerwerf (Noorderdijkweg 24B). De ochtendexcursies (08:30 uur – 10:30 uur) vinden plaats op 28 maart, 11 april en 25 april. 

De kosten voor deelname bedragen €30. Leden van Natuurvereniging Wierhaven betalen €25.
Aanmelden kan tot 15 maart door het sturen van een e-mail naar educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer.

(Foto: Peter Boltjes).

2015 GeleKwikstaart PeterBoltjes
6 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven