Zondag 31 maart op excursie!

Maart, een maand van uitersten. De eerste vlinders vliegen op zonnige dagen weer rond, met enige regelmaat zie je weer hommels, de padden en kikkers worden weer actief in de tuin en de eerste trekvogels zijn alweer uit warmere oorden teruggekeerd terwijl de laatste wintergasten nog in ons land verblijven. Het is dan ook een maand waarin een hoop te zien valt en waarin het werkelijk iedere dag anders kan zijn. Om te ervaren wat je zoal op een dag in maart kunt zien maakt Natuurvereniging Wierhaven een Vroege Ochtendwandeling door de Dijkgatsweide op de laatste dag van maart.

Om 08:00 verzamelen we langs de Sluitgatweg nabij het Robbenoordbos. De Merels, Zanglijsters en Vinken zingen alweer volop, terwijl Grote Bonte Spechten zich laten horen tijdens het roffelen. We maken een mooie wandeling door het Robbenoordbos en bezoeken ook de Dijkgatsweide. Dit natte natuurgebied ligt tussen het Robbenoord- en Dijkgatbos in en heeft een enorme aantrekkingskracht op alles wat leeft. 

Op een ochtend kun je hier zomaar een Ree of een Vos zien passeren en de eerste Lepelaars zijn voor de kijktoren op zoek naar verse zoetwatergarnalen. De IJsvogel is zijn concurrent, die lust ze ook maar wat graag.

Je moet het net weten, maar vanuit de TV-mast kijkt 9 van de 10 een Slechtvalk van grote hoogte toe. Roodborsttapuiten zijn alweer als paartjes in het gebied aanwezig en de Citroenvlinder is één van de eerste soorten die je in maart langs de bosranden ziet vliegen. Qua weer is het ook afwachten, het is letterlijk vriezen of het is dooien.

Wat het zeker gaat opleveren is een frisse neus en een gezellige ochtend. Voor iedereen die kans wilt maken op het zien van een Ree of een Vos is dit de excursie met de meeste kans. Kortom, een zeer gevarieerde wandeling met kans op vele hoogtepunten!

Aanmelden kan per e-mail bij educatie@wierhaven.nl. De kosten voor deze excursie bedragen €2,- per persoon. Leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen tot 18 jaar kunnen gratis deelnemen. We starten om 08.00 uur en verwachten rond 10.00 uur weer terug te zijn.

13256359
4 jaren geleden door: Natuurvereniging Wierhaven